zondag 29 mei 2011

Frank van der Zande in VPRO Thema uitzending Vis noch vlees - zondag 29 mei 20.15 uur





Vanavond in de VPRO thema uitzending; Vis noch vlees waarin ik als duurzame chef kok
een kookworkshop geef en alternatieven aanbied aan het  personeel van de VPRO/VARA.
Een week lang geen vlees en vis aanbieden in het restaurant was het gevolg met alle commotie
die daaromheen is ontstaan. D.m.v. een aantal gerechten laat ik zien dat je vis noch vlees
hoeft te gebruiken en dat het ook niet gemist hoeft te worden.

Per dag worden meer dan een miljoen dieren geslacht volgens Wakker dier en dat besef
en de bewustwording moet er komen.
Ook zijn wij straks met meer dan 9 miljard mensen op aarde en wat eten wij dan?
zijn er alternatieven?
Een van de alternatieven is de vleesvervanger van http://www.eetbeter.nl/ een 100% plantaardig  produkt
gemaakt van soja en water. Ik laat zien dat je hiervan een volwaardig vlees alternatief kan geven.
In mijn proeverijen merken mijn gasten niet altijd dat het geen vlees bevat, mooi toch.

Ik vindt het belangrijk om heerlijk maar duurzaam en gezond te koken.

Kijken dus,