woensdag 6 april 2011

Dilmah T inspiration @ Sligro - 4 april 2011

Dilmah T inspiration @ Sligro


Bij sligro Nieuwegein afdeling bezorgdienst werd een open dag georganiseerd voor de klanten van Sligro die
bezorgd worden.
Om wat meer betrokkenheid te cre�ren organiseerde Sligro deze avond.
De leveranciers werden gevraagd hun beste beentje voor te zetten.

Ze hadden op de horecava onze workshop gezien en dat sprak hun aan.
Eigenlijk had ik een kaas pairing willen doen maar Betty van l"amuse is op maandag gesloten.

Ik kreeg toestemming bij Sligro zelfbediening om wat inkopen te doen om een T inspired fingerfood te serveren.
Canape met salade abrikozen - limoencress van Koppert - siroop van Dilmah Black current Tea - kaviaar van zwarte bessen. Geserveerd met Dilmah Ran watte 
De reacties waren gevarieerd:
- "Ik vind Pickwick toch lekkerder met die smaakies"
-  bij een van de aandachtige proevers van de mooie Ran Watte T vroeg ik wat voor restaurant de  persoon had? - Een tankstation.......

Het was een mooie avond, helemaal toen ik mijn  T collega Robert aan de telefoon kreeg net teug uit Sri Lanka.  

 

Chris Oosterveen beste theesommelier 2011 - Horeca Entree

Chris Oosterveen beste theesommelier 2011 - Horeca Entree

maandag 4 april 2011

T Inspiration @ De baak Hospitality - 25 maart 2011



Ik vindt het altijd heerlijk om met de trein te reizen.
Helemaal op een vrijdag als er op de autobanen al vroeg files ontstaan.
De verbinding was super en verliefp gladjes; bij aankomst in Driebergen stond mijn bus al klaar die mij naar landgoed De Baak bracht.

In opdracht van Dilmah verzorgde ik een T inspiration workshop/presentatie.
De Presentatie bestond uit een plenaire en een workshop "koken met thee" van het landgoed met de keuken brigade.

De animo was goed, en erg divers; Hospitaliy medewerkers, trainers, accountmanagers en koks.
Voor het plenaire gedeelte heb ik een promo filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=x6SBKRgdvNY)  laten zien van mij in sri Lanka op de thee plantages.
Ook de slideshow van foto's om het thee proces duidelijk te maken viel in de smaak als opwarmer.
Het hoogtepunt is altijd de proeverij en de foodpairing.
Ook de thee historische weetjes worden ook altijd leuk gereageerd.

Maar voor de plenaire heb ik een kookworkshop verzorgd met thee waarin ik een aantal voorbeelden heb laten zien hoe je kan koken met thee als ingredient; alsof ze water zagen branden.
De hele brigade stond aandachtig om mij heen en voerde mijn instructies goed uit.




Bijzonder is altijd dat degenen die mijn workshop bijwonen aan het eind bewust raken over kwalitieits thee.
iedereen drinkt thee, dus de aandacht heb je al snel als je het boeiend weet te brengen.
Er komt langzaam een bewustwording op dit gebied zolas dat met koffie ook gebeurd is.
Het zetten van een goed kop thee is al een belevenis op zich als je dat demonstreert.

zoals gewoonlijk liep de workshop weer uit. de koks die onder mijn leiding de T inspired gerechtjes hebben gemaakt, konden deze laten proeven aan de overige workshop gasten.
Blije gezichten aan het eind.






   



Posted by Picasa

Oceanen en kusten bedreigd-Wat WNF doet -kies voor duurzaam gevangen vis

Oceanen en kusten bedreigd - Oceanen en kusten - Thema's - Wat WNF doet - WNF.nl

Koffie na fastfood is slechtste combinatie - ik adviseer groene thee vers verpakt van de bron. Groene thee is rijk aan antioxidanten en neutraliseert na een vette maaltijd

Koffie na fastfood is slechtste combinatie - Horeca Entree