woensdag 15 juni 2011

VPRO thema uitzending 29 mei 2011: vis noch vlees met item frank van der Zande- duurzaam chef kok

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Umoja Food kookt duurzaam op locatie op Provada 2011 voor OVG Duurzaam vastgoed

Penthouse Las Palmas - Rotterdam - Benthem en Crouwel Architects
Op de vastgoedbeurs http://www.provada.nl/ in de Rai in Amsterdam heeft Umoja Food powered by http://www.maitrefrederic.nl/ weer duurzaam gekookt op locatie in opdracht van http://www.ovg.nl/.

Ovg is een duurzaam vastgoedbedrijf dat geroemd wordt door http://www.mvonederland.nl/.
Ovg heeft een vooruitstrevende stap gemaakt in vastgoedland;
Het ontwikkelt nml. vanaf heden bestaande kantoorgebouwen dus herontwikkeling.
Dat is in het kader van duurzaamheid natuurlijk fantastisch. 
Tijdens de 3 beursdagen heb ik de lunch en de hapjes verzorgt.

De stand was een replica van het werkelijke gebouw, zie boven, dat op de dak van het las palmas gebouw
is gesitueerd.

Wat heb ik geserveerd tijdens de lunch voor de CEO's:
  • Soepje van kropsla- schuim van kokos- spiesje van shi i take
  • Mijn heerlijke vis uit Twente met cous cous - papaya en spinazie
  • Frank's nieuwe indische hapjes
  • Kaasjes van boerderij Bastiaanse op geroosterd kletzenbrood


Leuke Quotes van de bezoekers op de stand;

"ik heb er nooit bij stil gestaan dat je ook duurzaam kan koken en eten maar ik ga er voortaan op letten".

Vraag: "Mijnheer wilt u wat proeven van mijn indische hapjes?
Antwoord: "Nee dank je dit eet ik alleen het lekkerst bij mijn moeder".
Opmerking: "maar ik heb dit geleerd van mijn moeder".
Antwoord: Hmmm, lekker- ik heb niets gezegd