woensdag 12 januari 2011

3e dag Dilmah Tea Gastronomy Workshops

We hadden het wel gehoopt;
Alle workshops zitten gewoon vol bij de Dilmah stand 11.218 met de Tea Gastronomy Workshops die verzorgd wordt door mijzelf, Robert Schinkel en Kasia Vermaire, de theesommeliers.

Een half uur- 20 minuten van te voren komen mensen al vragen of ze mogen deelnemen.
Ook de pers is op de hoogte en geeft volop aandacht aan Dilmah.

De workshops zijn leuk om te doen ook omdat de deelnemers zo enthousiast zijn.
Het is leuk om mensen te inspireren en je kennis en passie te delen op deze manier.

Het is uniek hoe de stand van Dilmah is opgezet nml. de totale Tea experience laten zien;
van de wereld achter thee - de vele mogelijkheden als cocktails en mocktails en koken met thee als ingredient.

Morgen een laatste dag, hoop dat ik dan wel tijd hebben om mijn Lapsong Souchong ijs te maken

maandag 10 januari 2011

1e dag Horecava voor Dilmah

Het was eeen druk, enerverend maar voldaan dagje vandaag;
Vanmorgen eerst Fingerfood en thee geserveerd op de officiele opening met genodigden en per,
daarnaa meteen naar onze stand waar we de eerste workshop gingen voorbereiden.
We hadden ons van te voren er niets bij voorgesteld en vroegen ons af of er mensen aan de workshop
zouden willen deelnemen. Het was druk en de mensen kwamen speciaal naar de stand daarvoor.
De reacties waren super en de stand zag er mooi uit . Morgen hebben wij headsets want wij waren moeilijk te verstaan. En morgen geef ik samen met Kasia Vermaire de vrouwelijke thee sommelier een duo workshop, kijk er erg naar uit. Mrgen vroeg weer op want de Creme bruleetjes waren al op

Preparing my Dilmah Tea inspired Fingerfoods for the Official opening @ Horecava


Vandaag de laatste dag voor aanvang van de Horecava 2011.
Het begint nu echt te kriebelen. Vandaag  veel voorbereiding en gekookt op de stand en zo"n 300 Wontons gemaakt .

Voor de officiële opening mag Dilmah een Tea inspired Fingerfood serveren en een mooi glas passende thee.

Wat wordt het;

Wonton
gevuld met hollandse geitenkaas en honing
Dilmah Italian Almond Tea
groene salade met een vinaigrette
van groene thee m et jasmijnbloemen

Gecombineerd met
Sri Lankaanse Dombagastalawa thee
met essence van Italiaanse amandelen geserveerd
in een wijnglas met een honingrandje

Visit us @ stand 11.218
monday to thursday daily workshops program

 

zondag 9 januari 2011

Bijna aftellen voor de DILMAH stand op Horecava 2010



Het wordt nu echt spannend;
gisteren mijn inkoop op de stand geïnstalleerd, vandaag mijn materialen gebracht.
Ik wilde vandaag in de vooravond alvast wat mis en place maken en jamie meegenomen;
mocht hij niet naar binnen.....
Hij is altijd bij me en is mijn beste assistent.
Hij had zich zo verheugd om volgende week woensdag met het Dilmah team lekker thee te schenken op de stand, ziet hij nu in rook opgaan. Hij was verdrietig. Ik hoop dat het nog gaat lukken, anders bij zijn opa.
Of hij maar in de auto moest wachten;
Wat denk je zelf zei ik tegen de security .

Morgen de laatste dag voor aanvang.
Dan de hele dag  MEP maken voor de opening en 1e dag workshop.




'Groene thee helpt mogelijk Alzheimer voorkomen'

Uitgegeven:7 januari 2011 17:15
Laatst gewijzigd:7 januari 2011 17:15

NEWCASTLE - Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt dat groene thee goed voor mensen is. Groene thee zou zelfs een ziekte als Alzheimer kunnen voorkomen.

Dat concludeert een onderzoeksteam van Newcastle University.
De onderzoekers testten of de beschermende eigenschappen van groene thee nog even sterk aanwezig waren na vertering. Volgens hoofdonderzoeker Ed Okello bleek dit inderdaad zo te zijn.

Het was zelfs zo dat na vertering de eigenschappen van de thee nog sterker doorwerkten en het menselijk metabolisme nog beter beschermd werd tegen de ziekte van Alzheimer en kanker.

Miniscuul onderdeel


Okello is enthousiast over de positieve resultaten, maar in de strijd tegen het voorkomen van kanker en dementie is groene thee slechts een minuscuul onderdeel. Beweging, een gezonde leefstijl en evenwichtige voeding zijn minstens even belangrijk.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Phytomedicine.

Bron: nu.nl