donderdag 9 december 2010

Duurzame diners van Van der Zande en Oseven

Cateraar Oseven en Frank van der Zande van Umoja Food Special hebben speciaal voor de Robeco Zomerconcerten een duurzaam driegangendiner gecreƫerd.


De Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam vinden plaats van donderdag 1 juli tot en met dinsdag 31 augustus. Oseven verzorgt al meer dan tien jaar het bijbehorende Robeco Zomerrestaurant.

Juiste partner
Om het restaurantconcept aan te laten sluiten op de trend van duurzaamheid en authentiek eten is dit jaar de samenwerking gezocht met Van der Zande. "Door zijn enorme ervaring en kennis op het gebied van culinaire duurzaamheid is Frank voor ons de juiste partner om samen met ons invulling te geven aan dit concept", aldus Erwin Verschoor, algemeen directeur Oseven.

Inspelen
Voorafgaand aan de concerten kan de komende maanden zodoende 'duurzaam' gedineerd worden in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. "U kunt erop rekenen dat we inspelen op het biologische seizoens- en streekaanbod", aldus van der Zande, die tevens het duurzame restaurant Umoja in Amsterdam opzette.

Het menu varieert daarom elke twee weken en we gebruiken ingrediƫnten zoals MRIJ-rund, MSC-gecertificeerde wilde Alaska-zalm, Kemperlandhoen en Bastiaanse blauwe."


Geen opmerkingen: