vrijdag 17 februari 2012

Eindelijk Stevia


Stevia, gemaakt van de bladeren van de steviaplant wordt in Latijns-Amerika al eeuwen gebruikt als natuurlijke zoetstof.
Na jaren van touwtrekken (met de suiker en aspartaamindustrie?) is dit zoetmiddel vanaf nu eindelijk ook toegestaan in Europa.
Ik denk dat de suiker industrie nu ook gaat meedelen in de winsten.
Er wordt gezegd dat daarom dit prachtige produkt jarenlang is tegen gehouden om op de markt te komen.

Het is verkrijgbaar in droge of vloeibare vorm en het is te verwachten dat het in een groot aantal gevallen suiker en aspartaam zal gaan vervangen.
Wat denk je van frisdranken en de snoep.
binnenkort geen HDAD gevallen meer?

De voordelen van stevia zijn groot:de normale geraffineerde kristalsuiker is niet goed is voor ons lichaam en ook de chemische stof aspartaam heeft geen goede naam heeft bij veel mensen.
Bij stevia valt weinig tot niets aan te merken.
Stevia bevat geen calorieën of koolhydraten, het is antibacterieel en bevat antioxidanten en helpt de bloeddruk te verlagen.

Deze natuurlijke zoetstof is 200 maal zoeter dan normale suiker dus je hebt er slechts weinig van nodig.
Een merkbaar verschil met normale suiker, is dat het niet carameliseerd.
Bij het bakken kun je dan altijd een beetje normale suiker bijmengen voor de kleur.

Ik gebruik het al een tijdje in experimentele fase en het is super.
Het heeft en klein bittertje, maar ja zoet is ook een beetje bitter toch.

Naast de toepassing als zoetstof wordt stevia als heel lang voor de huidverzorging gebruikt. Daarnaast versneld het de heling bij wondjes en koortsblaasjes.

Bekijk het filmpje




Geen opmerkingen: