Aangekomen lekker de plantage op en de tea pickers “helpen met thee plukken.
Alvast een kleine les;
De methode is de fine handpicking- alleen de eerste 2 blaadjes en het knopje worden geplukt.
Elke 5-8 dagen kunnen deze worden geplukt.
Daarna naar Sommerset Estate waar ik het hele theeproces stap voor stap heb gezien.
De tea taster herkende mij nog van vorig jaar en het was mooi er weer te
zijn.
Wat weet deze man toch veel van thee en wat een passie heeft deze man voor
dit mooie product.
Plucking
Whitering
Roling
Fermentation
fyring and heating
Selection of the grade
met william, de nederlandse importeur van Dilmah.
We hebben ons gemengd tussen de locals en natuurlijk moest ik van alles proeven;
een paar bladeren ingesmeerd met lijm en wat nootachtige kruimels.
Ook even afgekeken hoe de HOPPER word gemaakt, wat roti gegeten en
een heel leuke marmelade project bezocht op initiatief van een portugese priester
die in de plaatselijke kerk dienst houdt.
Ik heb de “factory” bezocht met william en was geweldig.
Ambachtelijk gemaakte marmelades met mooie combi’s.
Iets typisch Sri Lankaans ook geproefd; mango met chili poeder, was super combi.
De plaaselijke Food market kon ik niet overslaan natuurlijk.
In de avond nog lekkere tea cocktails gedronken van Mr Robert daarna diner.
Morgen naar Kandy en kijk er naar uit.
De Temple of tooth, een van de wereldwonderen, heb ik al bezocht
en denk dat ik lekker ga wandelen door de stad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten